Een nieuwe jaar, 2021

Bert Schreuders.jpgdinsdag 09 februari 2021 16:10

Zo vieren we kerst en oud- en nieuwjaar en zo zitten we al weer in de maand februari. Tijd vliegt voorbij en het nieuwe jaar is goed op stoom gekomen. Dachten we eerst dat de lente er aan kwam, op dit moment van het schrijven van dit stukje is het hardje winter met veel sneeuw en vrieskou. Zo zie je maar, we hebben het weer niet in de hand. Door het corona virus zijn de maatregelen weer verder aangescherpt waardoor fysiek vergaderen nog steeds niet kan. Maar ondanks deze beperking gaat de politiek gewoon door. In januari 2021 mocht ik digitaal de profielschets van onze nieuwe burgemeester aan de commisaris van de Koning, mevrouw Adema, overhandigen in een speciale raadsvergadering. De commisaris was verrast door de wijze waarop wij de profielschets hebben gemaakt, niet alleen op papier maar ook via een filmpje. Inmiddels staat de vacature open en is het wachten op de (vele) reacties.

Ook de commissie vergaderingen in de maand januari gaven geen reden tot echte discussie. De stukken die voorlagen werden allemaal zogenoemde A stukken, dus hamer stukken, behalve het voorstel om ruim 13 miljoen euro te bestemmen voor het Waterfront in de kern Moerdijk. Onze fractie had en heeft daar veel moeite mee. Niet omdat wij de afspraak die in 2009 gemaakt was, niet willen respecteren, maar sinds de bekende brand in 2011 is er in de kern Moerdijk veel gebeurd. Uit schriftelijke vragen die onze fractie heeft gesteld, bleek dat er al ca 20 miljoen euro was uitgegeven of toegezegd. Met dit bedrag erbij zou de totale investering komen op ca 35 miljoen euro. Ten opzichte van de andere kernen en met name de kern Klundert, die ook veel last heeft van het industrieterrein Moerdijk, voor ons niet acceptabel. Wij hebben dan ook met een afgelegde stemverklaring, het voorstel niet geaccordeerd. Overigens waren wij tot onze verrassing de enige fractie. Verder was het een uiterst korte Raadsvergadering die slechts 3 kwartier duurde.

Tot slot zijn wij blij dat onze fractie is versterkt met Eric Janse uit Klundert. Hij heeft interesse getoond in de politiek en wil gaan meedraaien in onze fractie. Inmiddels hebben wij al enkele keren vergaderd en tot op heden bevat Eric de politiek wel. Mocht u ook belangstelling hebben, bel mij gewoon op en ik kom langs, als het kan, om e.e.a. te komen toelichten.

Met vriendelijke groeten,

Bert Schreuders,

fractievoorzitter.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Beschouwingen bij de kadernota 2021.pdf48,5 kBapplication/pdfdownload
Raadsvergadering 12 november 2020.pdf39,2 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Een nieuwe jaar, 2021'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.